B2__A
Van_Gogh_-_Blick_auf_Arles_mit_Iris_im_Vordergrund.jpeg

Huset Skårup

Project: House Skarup

Year: 2009-2012

Size: 200m2

Location: Skarup [DK]

Team: Louise Bjørk / Tjerk Boom

Structural engineer: xx

Client: Confidential

 

Text:

 

A clean-cut sculptural volume provides a dynamic contrast to the site’s flat landscape. The L-shaped organization meets the clients wish to have full view to the street and also contain a private outdoor atmosphere. 

Inside the house a spatial continuous wall give the habitat a different experience. The long wall element provides entrance for the rooms of the house as it orient towards the main living space. A glazing façade along the wall element ensures an immediate relationship with the outdoor terrace. On the interior, all surfaces of the wall element are plywood, marking a soft contrast to the white external facades and roof.

The green house defines the transition between inside and outside and functions in close relation with the kitchen.

  

description

A clean-cut sculptural volume provides a dynamic contrast to the site’s flat landscape. The L-shaped organization meets the clients wish to have full view to the street and also contain a private outdoor atmosphere. 

Inside the house a spatial continuous wall give the habitat a different experience. The long wall element provides entrance for the rooms of the house as it orient towards the main living space. A glazing façade along the wall element ensures an immediate relationship with the outdoor terrace. On the interior, all surfaces of the wall element are plywood, marking a soft contrast to the white external facades and roof.

The green house defines the transition between inside and outside and functions in close relation with the kitchen.

reference thumbnail: Vincent van Gogh, "View of Arles with Irises", 1888.