B2__A
heinz mack untitled 1961.jpg

Torenhove

     

Facade revitalisation Torenhove, Delft

A design study for a facade refurbishment addresses a 1975 tower structure’s concrete slab monotony. 

The study proposes three design interventions: one that extends the existing horizontal structure’s rigid language and from a distance, one with that blends building and sky with a misty material expression. Finally, the addition of a continuous façade canopy at ground floor creates a sheltered condition for surrounding public space .

Upon approaching the tower form, an articulated rigid metal patterned structure comes into resolution, inciting visual curiosity. The refurbished facade form invites opportunities for a more habitable building, enabling residential conversion. 

reference thumbnail: Heinz Mack, ''untitled'' 1961

010_Render_Facade fragment.jpg
010_Render_Facade.jpg
010_Plan_Situation.png